16 Mar India dublează potențialul parcurilor fotovoltaice

Autor Publicat în Știri Vizualizat 306 ori

India a făcut un angajament imens pentru utilizarea energiei solare.  Intenționează să dubleze capacitatea planificată în program pentru a construi parcuri solare, majorând puterea de la 20 la 40 de gigawați. Guvernul a dat, de asemenea, lumina verde la a doua fază a programului.

Ministrul indian de  finanțe Arun Dzheytli (Arun Jaitley), a declarat că guvernul a decis să se miște în direcția obiectivului propus în a doua fază a programului de instalare a parcurilor solare. Ministerul indian responsabil de energia regenerabilă  a identificat mai multe proiecte, specializate în domeniul energiei solare, cu o capacitate totală de 20 GW, și va propune proiecte suplimentare , cu o capacitate de 20 GW în a doua etapă.

Parcurile solare pot deveni o mare victorie pentru India.

Portalurile de știri susțin că mulți consumatori nu știu despre beneficiile sistemelor solare de pe acoperiș, precum și utilitățile nu sunt bine echipate pentru a deservi aceste sisteme.

Dar guvernul pare să recunoască faptul că energia solară poate fi un instrument ideal pentru o țară în dezvoltare, care are nevoie de surse regenerabile de energie, și în plus anual India are 300 de zile insorite pe an.

Potrivit The Indian Express, guvernul a aprobat 33 de parcuri solare în 21 de state. Cu toate că a fost extins programul actual pentru utilizarea parcurilor solare, capacitatea totală instalată până în martie 2022 rămâne neschimbată la 100 GW.

 

Sursa: Facepla.net