#20 Geta Rasciuc despre slinguri cu senzori, inovație și viața din Olanda

Inovațiile pot revoluționa până și sistemele de port-bebeul. O demonstrează Geta Rasciuc, prin cel mai nou sling cu senzori pentru purtatul bebelușilor la piept. Această inovație permite monitorizarea pulsului și temperaturii copilului, dar și a altor date cu afișarea lor pe smartphone.

Ideea ei s-a copt în timp, pe când născuse primul copil, acum are patru copii și de patru ani locuiește în Olanda. A ajuns acolo printr-un accelerator și a rămas pentru a fi mai aproape de expertiza inginerilor și specialiștilor din Europa. Acum la ideea Getei pun umărul echipe de oameni în Moldova și în Olanda. Investiția pentru următoarele 18 luni se ridică la 6 milioane de euro, finanțare pe care Geta o negociază cu din diverși finanțatori.

Slingul cu senzori dezvoltat de Geta Rasciuc este o inovație la nivel mondial destinată atât publicului larg cât și spitalelor. Ba chiar mai mult, Organizația Națiunilor Unite și-a arătat interesul pentru acest produs care este direct legat de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor si anume de reducerea mortalității infantile. Intenția este de a duce port-bebeul, nu doar în Europa, dar și spitalele din țările africane, unde se înregistrează o rată ridicată de mortalitate neonatală și nașteri premature.