Savanții afirmă : Papagalii sunt mai deștepți decât copii de 3 ani.

Papagalii Cacadu Gophina chiar dacă nu au capacitatea în natură de a lucra și a produce, în condiții de captivitate demonstrează că au capacități extraordinare.

Sursa imagine: https://www.petinfoclub.com
Ei au înțeles foarte repede cum să aleagă figurile tridimensionale ca să le încadreze în spațiul unei forme dificile. Asta demonstrează că ei se pricep minunat în conceptul geometric și simetric.

Într-un alt experiment, biologii cognitivi de la Universitatea din Viena și Universitatea Veterinară,  au demonstrat că papagalii Cacadu posedă aptitudine de orientare în spațiu și au idee intuitivă despre similitudini.

Capacitatea omului de a găsi corespunderea dintre formă și obiect se datorează muncii zilnice și îndelungate, capacități ce apar în primii ani ai vieții. Asimilarea acestei abilități la prima vedere necesită apariția punctului de referință alocentrică, capacitatea de a aprecia poziția spațială și forma obiectelor.

În urma cercetărilor s-a demonstrat că papagalii Cacadu posedă un sistem alocentric similar cu cel al omului la vârsta de 2-3 ani.