Alcooul poate crește riscul dezvoltării cancerului chiar și pentru cei care-l consumă moderat”

Reprezentații Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO) au propus câteva măsuri de combatere a cancerului cauzat de consumul alcoolui.
Aceștia au constatat – chiar și cantitățile moderate pot spori riscul dezvoltării celor mai raspândite boli oncologice.


Președintele ASCO , Bruce Johnson declară :” De-obicei oamenii nu asociază consumul de bere, vin și a băuturilor tari cu creșterea riscului de dezvoltare a cancerului pe întreg parcursul vieții.   Cu toate acestea a fost stabilită o legatură strânsă între consumul de alcool și cancer.     Acest fapt servește comunității medicale drept recomandare în scopul diminuării maladiilor la pacienți”.
Un sondaj realizat mai devreme a arătat că cca 70% din intervievații americani nu cunoșteau că băuturile alcoolice pot dezvolta cancer.
Totuși, cercetătorii nu recomandă excluderea totală a alcoolului. Din punctul lor de vedere, este suficientă micșorarea cantității de alcool. Medicii oncologi recomandă autorităților să monitorizeze comercializarea băuturilor alcoolice pentru minori, să limiteze publicitatea și îndeamnă  efectuarea testului de acoolism în cadrul consultațiilor medicale de rutină.