Municipiul Ungheni s-a alăturat pentru a doua oară Săptămânii Europene a Mobilității

Municipiul Ungheni este unul dintre cele două orașe din Republica Moldova care s-a alăturat, în acest an, Săptămânii Europene a Mobilității, desfășurată tradițional în perioada 16-22 septembrie. Per total, 3036 de localități din 53 de țări participă la acest eveniment de anvergură.
Pe 22 septembrie, când este marcată și Ziua Mondială fără Mașini, angajații Primăriei și ai unor instituții publice din municipiul Ungheni au organizat un flashmob, îndemnând oamenii să meargă cât mai mult pe jos, căci e sănătos.
Totodată, pentru a încuraja utilizarea bicicletelor ca mijloc de deplasare prin oraș la distanțe scurte, precum și activitatea fizică a populației, echipa Primăriei lucrează, în prezent, asupra unui amplu proiect privind construcția pistelor de ciclism în tot municipiul.


Nu uitați, mersul pe jos sau cu bicicleta este sănătos, contribuie la îmbunătățirea calitatății aerului prin reducerea emisiilor de carbon. Doar așa vom crea un mediu urban favorabil sănătății noastre și a generațiilor care vor veni, este apelul Primăriei municipiului Ungheni.