Volodimir Zelenski intenționează ca Ucraina să planteze un miliard de copaci, în următorii trei ani

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că în Ucraina vor fi plantați 1 miliard de arbori în următorii trei ani, anunț făcut în timpul unui discurs la forumul Ucraina 30, potrivit unian.net.

„În următorii trei ani, planificăm să plantăm 1 miliard de copaci în Ucraina. Astăzi voi semna decretul corespunzător la începutul acestui program ”, a spus Zelenski. Președintele a subliniat că unul dintre principalii aliați în lupta împotriva schimbărilor climatice este resursele forestiere ucrainene.

„Din păcate, sectorul forestier nu a fost reformat de aproape 50 de ani. Am început să schimbăm această situație. Schimbările noastre vor introduce practici europene și vor face acest domeniu cât mai deschis posibil „, a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean a promis că piața lemnului din Ucraina va funcționa în mod transparent.

„Introducem noi reguli pentru vânzarea de cherestea care va elimina piața gri. În Ucraina, 100% din cherestea ar trebui vândută online, în mod transparent, fără corupție ”, a subliniat el.

Președintele a menționat că primii pași pentru combaterea pieței „gri” a resurselor forestiere au dat deja rezultate.

„Primii pași pe această cale au dat deja rezultate. Aceasta reprezintă plus un miliard de UAH din veniturile întreprinderilor forestiere de stat pentru primul trimestru al anului . Resursele forestiere, de asemenea, au fost supuse inventarieri naționale ”, a mai declarat Zelenski.