Pentru Papa Francisc va fi creată o mașină electrică din sticle din plastic reciclate

Compania americană Fisker, care produce mașini electrice, a anunțat planurile de a crea primul papamobil ( vehicul pentru ceremoniile oficiale ale Papei), care se va deplasa doar pe tracțiune electrică. Potrivit Reuters, vehiculul electric va fi creat din sticle din plastic reciclate colectate din ocean.

Se remarcă faptul că mașina electrică va fi realizată pe baza crossover-ului companiei, al cărui început de producție este programat pentru noiembrie anul acesta. Cupola de protecție din mașina pontifului se va ascunde, dacă este necesar, în acoperișul transportului sau se va extinde.

„A fost o onoare să avem o audiență privată cu Papa Francisc. El este foarte conștient de responsabilitatea față de mediul înconjurător care ne revine și generațiilor viitoare. Aștept cu nerăbdare crearea primului papamobil complet electric ”, – a scris fondatorul companiei Henrik Fisker pe pagina sa de Twitter.

Se precizează că crearea vehiculului a fost inspirată de atitudinea atentă a Papei față de protecția mediului înconjurător.