Comisia Europeană prezintă un plan de acțiune pentru a atinge zero emisii în poluarea aerului, a apei și a solului

Comisia Europeană (CE) a prezentat un plan de acțiune, conform căruia Uniunea Europeană va depune eforturi pentru poluarea zero a aerului, a apei și a solului. Acest lucru este menționat într-un document difuzat miercuri la Bruxelles.

„Planul de acțiune stabilește o viziune cuprinzătoare pentru 2050: o lume în care poluarea va fi redusă la niveluri care nu mai afectează sănătatea umană și ecosistemele naturale și pașii pentru atingerea acestui obiectiv. Planul leagă toate politicile UE privind poluarea și prevenirea, cu un accent deosebit pe utilizarea soluțiilor digitale pentru combaterea poluării „, a declarat CE într-un comunicat.

Pașii specifici pentru atingerea acestui obiectiv includ „îmbunătățirea calității aerului cu 55% pentru reducerea deceselor premature”, „îmbunătățirea calității apei prin reducerea deșeurilor, resturilor de plastic pe mare (cu 50%) și microplastice (cu 30%)” și „îmbunătățirea calității solului prin reducerea pierderilor de nutrienți și utilizarea pesticidelor chimice cu 50% mai puțin. ” În plus, planul solicită „o reducere de 25% a ecosistemelor UE unde poluarea aerului amenință biodiversitatea” și o reducere semnificativă a generării de deșeuri, inclusiv a deșeurilor municipale.

După cum se menționează în declarația CE, Bruxelles va organiza o conferință de mediu „Săptămâna verde a UE” în ​​perioada 1-4 iunie, la care este planificat să fie abordate problemele realizării poluării zero.