#4. Treci la Verde. Invitată Valentina Casian

Un nou episod al podcastului Treci la Verde. De această dată, Dinu Rusu și invitat sa primara municipiului Strășeni, Valentina Casian, discută despre accesul la apă și sanitație.

Valentina Casian relatează situația din Strășeni privind accesul la apă, și anume că practic toți locuitorii au acces la sistemul public de alimentare cu apă, însă situația este diferită la canalizare

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Responsabilizare prin informare în localităţile codrene” în raionul Strășeni.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).