UE//În cadrul unui proiect european, Liceul Teoretic „Ion Vatamanu” din Strășeni a primit un lot de echipamente destinat reducerii riscului de răspândire a SARS-CoV-2

În cadrul proiectului„Abilitarea și implicarea cetățenilor din municipiul Strășeni pentru monitorizarea eficienței energetice a clădirilor publice, inclusiv la Liceul Teoretic „Ion Vatamanu” , Asociația Obștească ”Renașterea Rurală”  a donat  liceului ”Ion Vatamanu”, unde își fac studiile cca 650 elevi un lot de echipament și utilaj  destinat reducerii riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 .

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Lotul de echipament și utilaj este compus din:

1. Două stații automate pentru dezinfectarea mâinilor, cu conexiune la rețelele electice și cu capacitate de 6litri a rezervorului pentru dezinfectant , produse în Republica Moldova, cu o garanție de 12 luni;

2. Covorașe 60cm x 60cm pentru dezinfectarea încălțămintei la intrarea în instituție

3. Măști chirurgicale de unică folosință în trei straturi (2 straturi – bumbac și 1 strat – spunbond) admise pentru astfel de scopuri conform Regulamentului (UE) 2016/425 privind echipamentele de protecție individuală ;

4. Mănuși de unică folosință – 500 unități .

Potrivit coordonatorului de proiect, Silviu Răcilă, ideea achiziționării acestei donații a apărut pe parcursul scrierii proiectului dat:

Asociația Obștească„Media Grup MERIDIAN” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Educație și constientizare pentru comunități active”.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeanăși implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).