Psaki: Summitul climatic organizat de SUA este planificat să se desfășoare de la distanță

Washingtonul intenționează să găzduiască online,  summitul climatic organizat de SUA. Acest lucru a fost anunțat  în cadrul unui briefing , de secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki.

Ea a fost întrebată dacă președintele SUA, Joe Biden, are în vedere organizarea unei întâlniri față în față la Washington. „În acest moment, cred că intenția noastră este de a găzdui summit-ul de la distanță. Nu cred că există dorința de a schimba acest lucru, dar voi clarifica această problemă pentru presă”, a declarat Psaki.

 Unul dintre jurnaliști i-a cerut să clarifice câte state vor participa la eveniment și dacă există China printre ele. „Nu am prea multe detalii cu privire la summit. Știu că va avea loc în aproximativ cinci – șase săptămâni. Cred că pe măsură ce se apropie data întâlnirii, vom avea mai multe de anunțat”, a răspuns Psaki .

Statele Unite intenționează să organizeze un summit internațional privind combaterea schimbărilor climatice în perioada 22-23 aprilie. Anterior, autoritățile americane au informat că evenimentul va fi dedicat subiectului consolidării eforturilor de reducere a emisiilor nocive pentru mediu.