CEO-ul Amazon intenționează să cheltuiască 10 miliarde de dolari până în 2030 pentru a combate schimbările climatice

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, intenționează să cheltuiască până în 2030,  10 miliarde de dolari pe care i-a investit în „Earth Fund”. Canalul TV ABC a anunțat acest lucru cu referire la declarația directorului fondului, Andrew Steer.

Canalul TV a reamintit , despre proiectul de mediu inițiat în februarie 2020 de Bezos, care va viza combaterea schimbărilor climatice. Potrivit lui Steer, obiectivul lui Bezos este de a utiliza toate fondurile pe care le-a investit în proiect pentru următorii 10 ani – aproximativ 1 miliard de dolari pe an. „Proiectul „Earth Fund” va investi în știință, organizații neguvernamentale, activiști și sectorul privat pentru a promova tehnologia, investițiile, politica și schimbarea comportamentului”. Ne vom concentra pe realizarea echității sociale, deoarece schimbările climatice afectează în mod disproporționat cei săraci și marginalizați. ” a declarat Steer, citat de ABC

Anterior, Bezos a menționat  că are mari speranțe în activitățile lui Steer în calitate de manager de proiect, având în vedere munca sa științifică și de mediu anterioară, înalt evaluată de către experți. Însuși Steer, într-o declarație publicată, l-a asigurat pe șeful Amazonului că va justifica încrederea acordată. „În abordarea crizelor climatice și naturale, mă concentrez asupra schimbărilor sistemice în curs, cu accent pe interesele oamenilor”, a spus el. „Multe dintre cele mai creative inițiative suferă de lipsa de finanțare, lipsa unui management adecvat al riscurilor sau a partenerilor potriviți. Exact în aceste domenii „Earth Fund” vă va ajuta. „

În februarie, Bezos a anunțat că, în al treilea trimestru al acestui an, va demisiona din funcția de CEO al Amazon și va prelua funcția de președinte executiv al consiliului de administrație, concentrându-se în principal pe activitățile filantropice și academice. Potrivit lui Bezos, performanța financiară bună a companiei și poziția puternică îi permit să facă acest lucru.

În prezent, potrivit revistei Forbes, Bezos este cel mai bogat bărbat din lume, în ciuda divorțului său din 2019, în urma căruia soția sa a obținut o participație de 4% la Amazon. Antreprenorul în vârstă de 57 de ani, care deține 11,1% din acțiunile companiei,  estimate la 170-180 miliarde de dolari. Pe lângă Amazon, a fondat compania privată aerospațială Blue Origin și este proprietarul unuia dintre cele mai vechi ziare din SUA. , Washington Post.