Fenomenul corupției, subiect de dezbateri și analiză pentru viitorii jurnaliști de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Fenomenul corupției în Republica Moldova – subiect de dezbateri pentru mai mulți viitori jurnaliști de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale comunicării (FJȘC) din cadrul Universității de Stat (USM).

Astfel, studenții anului I de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării au fost împărțiți în două echipe, prezentând argumente pro și contra cu exemple sau cifre exacte privind corupția pe toate dimensiunile în Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat în format online. Timp de două ore, viitorii jurnaliști, alături de exeperții de la Transparency International Moldova au putut dezvolta subiectul corupției pe mai multe segmente la nivel de instituții de stat sau private. De asemenea, scopul evenimentului a fost dezvoltarea gândirii critice la tinerii jurnaliști și accentuarea abilităților de colectare și documentare a informațiilor de interes public în acest domeniu.

Iana Spinei, expertă, Transparency International Moldova

Am dorit să susținem tinerii jurnaliști în lucrul de a colecta și a analiza informațiile. Noi am fost plăcut surprinși de curiozitatea și documentarea lor amplă asupra corupției. A fost o experiență bună pentru noi care a permis să ne încărcăm bateriile și desigur pe viitor o să mai revenim la asemenea activități.”

Prodecanul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Ludmila Rusnac, a declarat că studenții au fortificat cunoștințele teoretice punând o bază în domeniul jurnalistic, reflectând fenomenul corupției în mass-media.

Evenimentul a fost organizat de Transparency International Moldova, grație sprijinului acordat de Secția Justiție Penală și Aplicare a Legii a Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Chișinău.

Precizăm că, în anul 2018 a mai fost organizată o conferință internațională de Transparency International Moldova cu sprijinul fundației americane pentru promovarea democrației în lume, National Endowement for Democracy.

sursa: moldova9.com