Bloomberg:Jaguar va încheia producția de vehicule pe benzină și diesel până în 2025

Jaguar Land Rover (JLR) din Marea Britanie intenționează să lanseze primul său SUV Land Rover complet electric până în 2024.Până în 2025, producătorul auto intenționează să producă doar mașini electrice sub marca Jaguar, titrează Bloomberg.

JLR a anunțat că până în 2025 va abandona complet motoarele cu ardere internă. Și până în 2026, vor exista șase modele complet electrice sub marca Land Rover. Compania se așteaptă ca toate modelele Jaguar și 60% din Land Rover vândute, să fie vehicule cu emisii zero până în 2030. În acest an, Regatul Unit intenționează să interzică complet utilizarea vehiculelor pe benzină și diesel. Pentru a pune în aplicare toate planurile sale, JLR intenționează să investească anual aproximativ 3,5 miliarde de dolari.

Potrivit analistului Bloomberg, Colin McKerraher, prețurile bateriilor trebuie să scadă pentru ca piața vehiculelor electrice de masă să facă un pas înainte, dar mărci premium precum JLR își pot electriza mașinile mai repede datorită costurilor mai mari ale vehiculului.

Amintim că în 2020, JLR nu a putut respecta reglementările europene privind emisiile de dioxid de carbon. Pentru aceasta, producătorul auto a trebuit să aloce mai mult de 48 de milioane de dolari pentru a plăti amenzi.