The Daily Telegraph: Prințul Charles la Eco Summit cere companiilor să investească 10 miliarde de dolari în soluționarea problemelor de mediu

Moștenitorul tronului britanic, prințul Charles de Țara Galilor, la summitul One Planet , va cere reprezentanților sectorului privat să investească 10 miliarde de dolari în protecția mediului în decursul unui an, a titrat duminică The Daily Telegraph.

Potrivit publicației, scopul acestui apel este de a încuraja companiile să aloce fonduri pentru proiecte de restabilire a peisajelor, pădurilor și compensarea emisiilor de carbon.

Apelul la investiții în protecția mediului este una dintre măsurile din noul proiect de mediu al Prințului Charles , Terra Carta. Inițiativa oferă îndrumări companiilor pentru a se orienta către un viitor mai ecologic în următorii zece ani.

În timpul discursului său la summit, Charles intenționează să-i îndemne pe reprezentanții sectorului privat din întreaga lume să sprijine proiectul care are drept scop „prosperitate în armonie cu natura, oameni și planetă în următorul deceniu”.