BBC: În Marea Britanie a fost identificată o modalitate de a combate schimbările climatice cu ajutorul combinației dintre bere și chipsuri

Combinația berii cu chipsuri nu este ceva ce poate surprinde omenirea. Dar aceasta este pentru prima dată când  combinația este utilizată pentru a combate încălzirea globală. Potrivit BBC, producătorul de produse din cartofi Walkers va reduce emisiile de dioxid de carbon din producția sa cu 70% folosind o nouă tehnologie. Conform planului, CO2 din procesul de fermentare a berii va fi colectat și amestecat cu deșeuri din cartofi, în rezultat acest amestec va deveni în continuare  îngrășământ mineral. Îngrășământul va fi folosit pe câmpurile din Marea Britanie, unde va fi utilizat pentru următoarea cultură de cartofi.

De obicei, producția de îngrășăminte în sine este însoțită de emisii mari de CO2. Prin urmare, tehnologia pe care producătorul de chipsuri o va folosi, va transforma acest proces în unul mai eco. Astfel, amestecul de bere și chipsuri va realiza o activitate dublă: colectarea gazelor nocive din fermentație și din producția de îngrășăminte.

BBC explică că producătorul de chipsuri folosește deja un sistem de fermentare a metanului, în care bacteriile se hrănesc cu deșeuri din cartofi pentru a produce gaze. Este recoltat și ars în procesul de prăjire a chipsurilor. Acest lucru evită utilizarea combustibililor fosili. Dar, după fermentare, rămâne masa cartofului, care va fi acum amestecată cu CO2 colectat din fermentarea berii.

Gazul de bere va fi colectat de o tehnologie nouă a unei mici companii numite CCm. Sistemul pe care l-a creat intră de fapt sub clasificarea tehnologiilor de „captare și utilizare a carbonului” . Există alte și tehnologii în această categorie care sunt utilizate în producția de combustibili, polimeri, îngrășăminte, materiale de construcție,etc. Tehnologiile respective nu sunt încă utilizate pe scară largă. Acest lucru se datorează faptului că acestea reprezintă încă un fenomen nou, în plus cererea publică pentru astfel de tehnologii este mai mică decât nivelul de producție a deșeurilor care produc CO2.