Tăierea pădurilor în Amazon a atins apogeul în ultimii 12 ani

Din anul 2008 procesul de defrișare în pădurea tropicală amazoniană din Brazilia a înregistrat cote maxime. Acest lucru a fost anunțat de National Institute for Space Research din Brazilia, relatează BBC. Pădurea tropicală amazoniană a pierdut 11.088 kilometri pătrați între august 2019 și iulie 2020, potrivit agenției. Aceasta este cu 9,5% mai mult decât în ​​ultimele 12 luni.

Acestea sunt doar date preliminare, National Institute for Space Research din Brazilia  va publica cifrele finale la începutul anului 2021. Cu toate acestea, vicepreședintele Hamilton Mouran a fost prezent la anunțul acestor date. Oamenii de știință demonstrează că defrișările s-au accelerat odata cu victoria lui Jair Bolsonaro la alegerile prezidențiale. După preluarea mandatului, a încurajat extinderea terenurilor agricole și a activităților miniere în pădurea tropicală. Pentru aceasta, președintele Braziliei este criticat de ecologiști.  De asemenea, a fost acuzat de eforturi insuficiente în timpul luptei împotriva incendiilor din Amazon. Bolsonaro însuși a declarat în 2019 că Leonardo DiCaprio este de vină pentru incendii, acuzații negate de către actor.

De asemenea, președintele Braziliei a criticat National Institute for Space Research din Brazilia  pentru publicarea datelor privind defrișările. În opinia sa, aceste date discreditează reputația Braziliei în lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.