O cabană construită aproape complet din deșeuri a apărut în Germania

La Hanovra a apărut o cabană, construită aproape în întregime din deșeuri. Aceasta este prima clădire de acest tip din Germania, scrie DW. Cabana unifamilială, cu o suprafață totală de aproximativ 150 de metri pătrați, este construită aproape în întregime din deșeuri.

 Cu excepția aparatelor de uz casnic, a accesoriilor și a utilităților, aproape totul este fabricat din deșeuri reciclabile. În acest fel, compania de construcții Gundlach și firma de arhitectură Cityförster încearcă să motiveze companiile de construcții să își sporească contribuția la protecția naturii împotriva poluării.

Panourile din lemn ale tavanului au fost scoase de la o saună veche, iar pereții din baie au fost împodobiți cu capace pentru sticle de bere. Stâlpii din oțel au fost luați dintr-o casă demolată și servesc drept stâlpi pentru scară. Ușile masive sculptate făceau anterior parte din interiorul unei ferme, iar scările vechi și ramele ferestrelor erau amplasate într-un centru de recreere și divertisment.

Unii dintre pereții casei sunt oformați cu cărămizi vechi, dar în marea majoritate  construiția este din lemn. Particularitatea structurii din lemn este că instalarea sa a fost realizată fără utilizarea lipiciului – panourile masive din lemn sunt fixate pe elementele de perete cu șuruburi din lemn.

Săptămâna trecută www.ecofm.md a scris despre un grup din 22 de studenți de la Universitatea de Tehnologie Eindhoven din Olanda , care au creat un automobil din deșeuri reciclate și care se numește Luca.