La Chișinău a fost lansată a opta ediție a Caravanei IarmarEco

Pâine, uleiuri, fructe și legume, cosmetice naturale, dar și multe alte produse eco au bucurat vizitatorii ieri, la primul eveniment din cadrul Caravanei IarmarEco, organizat la Chișinău. Pe lângă produse alimentare și handmade  de la 50 de producători locali, vizitatorii au avut parte de colectarea deșeurilor electronice și din plastic, consultanță gratuită în agricultura ecologică, schimb de cărți și zone foto pentru amintiri colorate.

Într-o atmosferă prietenoasă și însorită, expozanții și-au umplut bateriile cu energie pozitivă, iar cei circa 1000 de vizitatori și-au umplut torbele cu produse gustoase și utile. Cât cei mari se delectau la cumpărături, cei mici au participat la un atelier de pictură pe borcane și sticle.

„În acest an plin de provocări, IarmarEco a avut ca scop susținerea micilor producători locali prin crearea unui spațiu pentru a-și promova și vinde producția, și în același timp prin încurajarea consumului local și responsabil în rândul populației. Reacțiile expozanților și a vizitatorilor deopotrivă ne confirmă că evenimentul și-a atins scopul și chiar a depășit așteptările, ceea ce ne motivează ne ducem mai departe eforturile în această direcție”, afirmă Tatiana Bogaci, coordonatoarea Caravanei IarmarEco 2020.

Pentru siguranța tuturor, distanța dintre standuri a fost mărită, expozanții au primit măști reutilizabile din material textil reciclat, iar dezinfectantul a fost accesibil la intrarea în parc, precum și pe mesele expozanților. 

IarmarEco – Iarmarocul Oportunităților Ecologice și al  Antreprenoriatului Social a ajuns anul acesta la a opta ediție, însă e pentru prima dată organizat sub formă de caravană, cu oprire în mai multe locații din țară. Următoarele evenimente vor avea loc în localitățile:Rezina – 10 octombrie, piața orașului Rezina, Satul Sîngereii Noi, raionul Sîngerei – 14 octombrie, parcul Sîngereii Noi, Ialoveni – 17 octombrie, parcul Sfatul Țării. Toate evenimentele se vor desfășura între orele 11:00 și 17:00 și au acces gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.