Trump a îndemnat Rusia, Germania și China să protejeze mediul

Președintele SUA, Donald Trump, a cerut joi Rusiei, Germaniei, Indiei și Chinei să ia măsuri pentru protejarea mediului, chiar dacă este scump. El le-a transmis aceste cuvinte susținătorilor săi din Pennsylvania, evenimentul fiind difuzat de canalele de știri americane.

„Sunt un adevărat ecologist. Dar trebuie să înțelegeți când facem ceva dar ei nu fac, cu toate că este foarte scump. Avem această uriașă planetă , iar China, India, Rusia și Germania – fumegă. Facem o treabă grozavă, trebuie să o facă și ei „, a spus liderul american, exprimându-se împotriva interzicerii paielor de plastic pentru suc.

Administrația Trump a fost puternic criticată de foști oficiali ai APE, precum și de mulți ecologiști, pentru anularea unor măsuri de protecție a mediului în ultimii ani. De exemplu, luna trecută, autoritățile au anulat o regulă privind apele uzate de la centralele electrice pe cărbune, despre care criticii cred că ar duce la eliberarea de mercur, arsen și alte substanțe periculoase în râuri.

Guvernul SUA a anulat, de asemenea, cerințele privind consumul de combustibil impuse de președintele Barack Obama. Aceste standarde au obligat sectorul auto să producă mașini care utilizează benzină mai economic. Actuala administrație consideră că eliminarea cerințelor va permite companiilor să producă mașini mai ieftine.