Rechinii sunt fanii stilului Death Metal (VIDEO)

Atenția rechinilor poate fi atrasă cu ajutorul muzicii în stil Death Metal și a unei perechi de boxe subacvatice. La o astfel de concluzie a ajuns la o echipă de documentaliști realizând un film pentru Discovery. Pentru emisiunea săptămânală de televiziune, echipajul a urmărit un mare rechin alb supranumit Joan of Shark, care în engleză sună ca Jeanne d´Arc. În speranța ademenirii peștilor, documentaliștii au coborât difuzorul sub apă și au inclus Death Metal. Nu au reușit să atragă atenția lui Joan, dar doi rechini mai mici au apărut imediat.

Rechinii ascultă muzică, recepționând vibrații cu ajutorul receptorilor de pe corp. Cel mai adesea percep sunete joase de la 100 la 2500 Hz, ceea ce poate explica reacția la un asemenea stil de muzică.

Nu este prima dată când rechinii iubesc muzica grea. Matt Waller, organizatorul turneelor ​​de scufundări, a observat că melodiile AC / DC au influențat comportamentul acestor pești mari. Când a pornit boxele sub apă, rechinii au înotat chiar în direcția bărcii sale și s-au comportat mai puțin agresiv.

Stilul Death Metal își are originea la începutul anilor ’80 în Marea Britanie. Dintre reprezentanții săi cei mai iconici sunt grupurile Venom, Cannibal Corpse, Napalm Death, Carcass, Morbid Angel și Death.