Celebritățile internaționale au găsit o modalitate de a face investițiile și mai rentabile și de a evita impozitele.

Fondurile au fost direcționate către organizația caritabilă Prime Coalition, care este specializată în proiecte de combatere a schimbărilor climatice, și în prezent a strâns 76 de milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Ideea s-a bazat pe un mecanism special – related investments, care face parte din practica americană a impozitării. Spre deosebire de subvențiile convenționale care implică investiții gratuite, PRI aduce și profituri financiare. Conform legislației americane, organizațiile de caritate au dreptul să cumpere acțiuni ale companiilor, dar nu mai mult de 20 la sută (altfel sunt obligate să plătească impozite). Instrumentul PRI este o modalitate de a evita limitarea, cu condiția ca obiectivul final al investiției să fie caritatea.

 Prime Coalition Foundation a fost fondată în anul 2014, și a strâns banii familiilor înstărite și a unor organizații caritabile. Începând cu 2018, sprijinul financiar a fost oferit start-up-urilor de mediu, cum ar fi Via Separations, care au venit cu un mod de separare a substanțelor chimice mai ecologic. Materialul special dezvoltat de oamenii de știință ajută la reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) în atmosferă. Printre cei care investesc în Prime Coalition se numără investitorul britanic Jeremy Grantham, actorii de la Hollywood Will Smith și Jada Pinkett Smith, antreprenorul software american Orion Hindawi și alții.

Potrivit experților, statul preferă să finanțeze proiecte care s-au recomandat deja. Spre exemplu costurile energiei regenerabile (solare, eoliane) sau dezvoltarea industriei vehiculelor electrice. Suportul slab al statului sau lipsa acestuia devine o problemă serioasă pentru startup-uri. Pentru a beneficia de finanțare de la Prime Coalition, startup-urile trebuie să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la 500 de milioane de tone de CO2 până în anul 2050. Pentru un calcul mai convenabil, Prime a dezvoltat un software special – CRANE. În acest an, a fost anunțat că oricine poate profita de tehnologie și de a evalua efectele pe termen lung asupra climei

2 thoughts on “Celebritățile internaționale au găsit o modalitate de a face investițiile și mai rentabile și de a evita impozitele.

  1. J’ai lu plusieurs choses excellentes ici. Signet de prix définitivement pour revisiter. Je me demande combien de fois vous tentez de créer un excellent site Web informatif. Carry Stacy Hart

Comments are closed.