Aerul din India în timpul carantinei a devenit mai curat: vizibilitatea depășește 200 km (video)

Mulți locuitori ai orașului Jalandhar, situat în statul Punjab din nord-vestul Indiei, vineri, 3 aprilie, au văzut pentru prima dată în viața lanțul muntos Dhauladhar, care se află la 213 km de clădirile rezidențiale.

Sursa foto: https://www.indiatvnews.com/

Timp de câteva decenii, orizontul a fost acoperit cu smog gros, potrivit Tribune India.

Locuitorii orașelor Chintpurni și Palampur, care se află la 92 km și 175 km de creastă, au postat, de asemenea, o vedere uimitoare pe rețelele de socializare. De obicei, nivelul de praf și poluare din această zonă este foarte ridicat.

Datorită cantității mici de transport și a întreprinderilor închise pentru carantină din cauza coronavirusului, aerul s-a curățat atât de mult încât vârfurile zăpezite din Himalaya au devenit vizibile. Potrivit unor martori oculari în vârstă, nu au văzut munții  încă din tinerețe.

Acest lucru sugerează că doar o lună de grijă față de mediu poate asigura purificarea aerului, deschizând o vedere de sute de kilometri. În orașe au fost observate specii de păsări neîntâlnite anterior. Vizibilitatea stelelor pe cer s-a îmbunătățit  la nivelul observat acum 30 de ani.

Ecologiștii remarcă faptul că  respectarea strictă a legilor de mediu și a reglementărilor industriei poate îmbunătăți semnificativ aerul chiar și după carantină.