Prima stradă din Londra unde poți încărca o mașină electrică de la fiecare felinar

Siemens a dezvoltat prima stradă din Marea Britanie, care a fost complet renovată pentru a încărca vehicule electrice. 24 de stâlpi de lumină au apărut pe Sutherland Avenue, care au devenit simultan puncte de reîncărcare. În viitorul apropiat, două drumuri adiacente vor fi transformate într-un mod similar.

Sursa foto:www.newatlas.com

Siemens a efectuat un studiu care a demonstrat că 36% dintre automobilistii britanici au planificat să cumpere o mașină hibridă sau electrică, ca următorul lor vehicul. În același timp, 40% au declarat că un număr insuficient de puncte de încărcare i-a împiedicat să facă acest lucru mai devreme. Compania observă că 80% dintre automobilisti consideră că Londra trebuie să îmbunătățească calitatea aerului. Acum, în Londra există 296 de puncte de încărcare pentru mașinile electrice.

„Știm că poluarea aerului din Londra este pe jumătate cauzată de transportul rutier, iar Westminster este o zonă deosebit de aglomerată. Deși nu putem rezolva problema calității aerului peste noapte, proiectul Electric Avenue W9 este o demonstrație importantă a ceea ce este posibil folosind infrastructura urbană existentă. Acesta ilustrează cum vor arăta străzile rezidențiale în viitorul apropiat și accelerează tranziția către vehicule cu emisii zero ”, a spus Chedric Neyke, membru al Consiliului de administrație al Siemens AG și CEO al Siemens Smart Infrastructure.

Tehnologia utilizează infrastructura stradală gata pregătită. Pentru a conecta stațiile Siemens, nu trebuie de demontat pavajul și de instalat cabluri noi. La încărcare, este instalat un contor care facturează clientul pentru kilowat-urile cumpărate.

Marea Britanie intenționează până în 2035 să renunțe complet la mașinile cu motoare cu ardere internă în favoarea vehiculelor electrice mai curate. În următorii 15 ani, companiile britanice vor trebui să implementeze o rețea dezvoltată de stații de încărcare electrică în toată țara și să le ofere capacitatea necesară.