Oamenii de știință australieni au dezvoltat un plan de salvare a animalelor marine

O treime din speciile aflate în oceane pot dispărea în viitorul apropiat. „Pentru a păstra diversitatea biologică a ecosistemelor marine, umanitatea trebuie să acorde cea mai mare atenție lumii acvatice” – afirmă oamenii de știință din Australia care au dezvoltat un plan de salvare a oceanelor.

Sursa foto: techno.bigmir.net

 Purtivit ukurier.gov.ua  noul plan de salvare a oceanelor Pământului implică crearea unor arii protejate pe areale întinse. Suprafața totală, după cum a estimat personalul Universității din Queensland, este de opt milioane și jumătate de kilometri pătrați.

„Astăzi vedem o imagine foarte tulburătoare — o treime din speciile marine au fost priclitate. Dacă vor fi create noi zone mari protejate în ocean, va fi posibil de salvat un număr mare de specii marine de la extincție”, spun cercetătorii australieni. În cadrul lucrărilor la scară largă pentru crearea planului de salvare a oceanelor, oamenii de știință au identificat zonele necesare pentru existența normală a fiecărei specii aflate în pericol de dispariție. Cele mai problematice domenii care trebuie abordate urgent sunt Pacificul de Nord (în special apele din apropierea Chinei și Japoniei) și Oceanul Atlantic, zona dintre America și Africa de Vest.