Democrații consideră necesară revenirea SUA la Acordul de la Paris

Sursa foto: https://www.newyorker.com/

Miercuri la dezbaterile din cadrul alegerilor primare pentru desemnarea unui candidat democrat la prezidențialele din noiembrie Joe Biden a declarat că mediul va deveni o prioritate dacă va fi ales șef la Casa Albă.

El a precizat, că va restabili dialogul cu toate părțile din Acordul climatic de la Paris, în cadrul unei dezbateri televizate la nivel național care a avut loc la Las Vegas, Nevada. Dezbaterea a fost difuzată de postul de televiziune MSNBC.

„Chiar în prima zi, voi reuni la Casa Albă părțile Acordului climatic de la Paris”, a promis el, subliniind necesitatea dezvoltării energiei regenerabile în Statele Unite.

De asemenea, fostul primar de New York, miliardarul Michael Bloomberg, a subliniat necesitatea cooperării internaționale pentru rezolvarea problemelor asociate schimbărilor climatice globale.

„Nu ar trebui să intrăm în conflict cu China pe această problemă, ar trebui să negociem cu ei la acest subiect”, a subliniat el, de asemenea a remarcat necesitatea ca Statele Unite să revină pe lista participanților la Acordul climatic de la Paris.