#17 Tatiana și Thierry despre cașcavaluri franțuzești, antreprenoriat social și viața la sat

Cum poți să creezi locuri noi de muncă și astfel să stopezi migrația din satele moldovenești? Tatiana și Thierry au găsit soluția prin lansarea unei linii de producții de cașcavaluri franțuzești sub umbrela unei asociații.

Beciurile moldovești, laptele gras de la vacile din Horodiște, Rezina și cunoștințele de bucătar al lui Thierry au făcut ca această afacere socială să prindă viață.

Visul acestui cuplu este insă și mai mare, să termine pensiunea agroturistică din Horodiște care de câțiva ani o construiesc cu ajutorul voluntarilor din Franța și Belgia. Mai au nevoie de 100 de mii de euro ca micuții defavorizați să aibă un loc unde sa-și petreacă vacanțele, iar cuplul să dea de lucru oamenilor din sat ori să facă dulceață din fructele de pe loc.

Antreprenoriatul social este un model de business mai puțin cunoscut la noi, iar ideea întreprinderilor sociale e că pot fi o soluție pentru a rezolva o problemă socială, de exemplu, crearea unor locuri noi de muncă, prin generarea unor venituri pentru anumite categorii defavorizate a populației sau prin valorificarea unor resurse locale.
Pentru cei care vor să procure cașcaval francez și să susțină 15 familii din Horodiște pot merge aici