Fiul lui Trump criticat din cauza unui „safari de caritate”

Fiul președintelui american, Donald Trump Jr. va susține un discurs la deschiderea congresului anual al Internațional Safari Club(SCI) din Statele Unite. În plus, Donald Trump Jr. însuși va participa la o vânătoare, act deja condamnat de comunitatea apărătorilor de animale. Un abonament săptămânal de vânătoare în compania fiului președintelui va fi licitat în cadul congresului, titrează The Guardian.

Sursa foto:https://www.democraticunderground.com/

Evenimentul de patru zile, găzduit de SCI și numit „paradisul vânătorilor”, se încheie sâmbătă cu o vânătoare de cerbi în Alaska. Prețul inițial al expediției pe un iaht s-a ridicat la 10 mii de dolari. Unele dintre loturile care au fost scoase la licitație includ o călătorie de 14 zile în Namibia, un pachet cuprinzător pentru vânătoare de bizoni, girafe și antilope din Zimbabwe și o vânătoare de crocodili în Africa de Sud de 10 zile.

Organizația intenționează să câștige mai mult de 5 milioane de dolari din licitație, bani ce se vor îndrepta către „popularizarea vânătorii și conservării faunei sălbatice”. Săptămâna trecută, activiștii pentru drepturile animalelor au condamnat congresul anual SCI și au declarat boicot trupei Beach Boys, care urmează să susțină un recital la deschiderea evenimentului.

Congresul SCI este cea mai mare adunare de oameni din lume care salută uciderea, cumpărarea și vânzarea de animale moarte din motive de mândrie”, au declarat activiștii pentru drepturile animalelor.