Un băiat în vârstă de șase ani a strâns 200 de mii de dolari pentru a salva animalele din Australia

Owen Colley, în vârstă de șase ani, din SUA, face mici urși koala din lut, iar părinții săi le oferă pentru donații destinate salvării naturii din Australia, care suferă de incendii, potrivit CNN.

Mama băiatului, Caitlin Collie, a declarat că fiul ei s-a întristat să afle despre incendiile din Australia și despre faptul că animalele suferă. În primul rând, Owen a pictat o imagine cu canguri, koala și dingo în ploaie. După cum a explicat mama, desenul a personificat dorința de a ajuta Australia. Acest lucru a surprins părinții, pentru că Owen a fost interesat pentru prima dată de altceva decât de Lego sau joacă. Prin urmare, împreună cu fiul lor, au decis să ajute animalele care suferă de incendii forestiere. Acum, familia Collie trimite câte o koala fiecărei persoane care donează 50 sau mai mult. Începând cu 19 ianuarie, Owen a strâns peste 200 de mii de dolari.

Toate donațiile se vor îndrepta către Wildlife Rescue South Coast Inc, care construiesc în prezent cutii și carcase pentru animale strămutate, precum și către rezidenții care ajută la înființarea stațiilor de alimentare pe proprietățile lor, astfel încât animalele ale căror areale și surse de hrană au fost distruse să aibă unde să se stabilească.

Familia Collie va crea un videoclip de unde internauții vor putea învăța să facă ursuleți koala din lut.