Savanții au prognozat moartea a mii de oameni din cauza schimbărilor climatice

O creștere a temperaturii medii de două grade Celsius din cauza încălzirii globale ar putea duce la aproximativ 2.100 de decese suplimentare în fiecare an numai în Statele Unite. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Imperial College London, Columbia University și Harvard University. Acest lucru a fost raportat într-un comunicat de presă pe EurekAlert !.

                                                                                                   Sursa foto : metro.sindonews.com

Cercetătorii au studiat numărul deceselor cauzate de traume în fiecare stat și district al continentului, cu excepția Hawaii și Alaska din anul 1980 până în 2017. Leziunile au fost asociate cu evenimente accidentale, cum ar fi căderi, înec și accidente de mașină, violență și sinucidere. În același timp, specialiștii au monitorizat schimbările neobișnuite ale temperaturii aerului pe o perioadă de 38 de ani.

S-a dovedit că o creștere a temperaturii aerului a dus la un număr mai mare de decese în rândul tinerilor, cauza imediată a acestora fiind accidentele de circulație, sinucideri, înec și violență. În același timp, cel mai vulnerabil grup sunt bărbații, care reprezintă 1200 din 1600 de decese suplimentare asociate cu o creștere a temperaturii aerului cu 1,5 grade Celsius. Majoritatea acestor decese ar fi în rândul bărbaților tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani. Cele trei state cu potențialul cel mai mare număr de decese ar fi California, Texas și Florida.

Oamenii de știință cred că vremea caldă îi face pe oameni să petreacă mai mult timp în aer liber, ceea ce crește probabilitatea de accidente. În plus, temperatura ridicată a aerului contribuie la exacerbarea tulburărilor mintale și la consumul sporit de alcool.