Canada intenționează până în anul 2030 să transforme 30% din teritoriul țării în rezervații naturale.

Sursa foto: www.wikinger-reisen.de

În următorii 10 ani, Canada intenționează să crească semnificativ suprafața fondului său de rezervații naturale – până la 30% din teritoriul țării.

Acest lucru este menționat în mandatul dat de prim-ministrul canadian Justin Trudeau șefului Departamentului Mediului și Schimbărilor Climatice, Jonathan Wilkinson.

„Trebuie să conlucrați cu ministrul pescuitului, oceanelor  pentru a implementa un plan ambițios pentru protejarea a 25% din suprafața terestră și a 25% a mărilor canadiene până în anul 2025”, se spune în document. Se remarcă faptul că, până în anul 2030 teritoriu cu statut protejat ar trebui să reprezinte 30% din suprafața țării. Potrivit lui Trudeau, acest plan „ar trebui să se bazeze pe știință, cunoașterea popoarelor indigene și să țină cont de opiniile locale”.

În plus, ministrului mediului i-a fost încredințată „stabilirea unor obiective legale pentru cinci ani  în cazul emisiilor, care se vor baza pe consultanța experților și a cetățenilor.”

„La forumurile internaționale, trebuie implicate și alte state în acceptarea obiectivului  ca 30% din teritoriile lor șă devină protejate până în anul 2030”, a subliniat șeful guvernului canadian.