(VIDEO) Leoaica își salvează puii în apa dens populată de crocodili.

sursa foto: www.news18.com

Fotograful italian Luca Bracali filmează scene de viață sălbatică de mai bine de 10 ani și a lucrat în repetate rânduri în rezervația naturală din Kenya Masai Mara.

Recent, a fost martor la o scenă rară – nici el, nici alți cameramani sau ghizi experimentați nu au văzut așa ceva.

O leoaică traversează împreună cu cei trei pui ai săi râul Evaso-Ngiro, dens populat de crocodili. Aici reptilele nu sunt singurul pericol: există curenți de apă foarte puternici. Pisicile mari riscă foarte rar să-l străbată și cu atât mai mult cu puii imaturi. Dar, în acest caz, mama a făcut tot posibilul să păstreze calea în siguranță. A ales zona cu apă superficială, dar chiar și acolo un pui de leu s-a împiedicat și a dispărut sub apă pentru câteva secunde. Cu toate acestea, leoaica l-a smuls instantaneu și l-a scos la suprafață, și al doilea pui a fost ajutat să ajungă la mal . Al treilea s-a dovedit a fi mai independent și s-a isprăvit de unul singur. Pe mal, ea a continuat să privească în jur, gata să respingă orice pericol.
Râul Evaso Nigro din Kenya este cunoscut pentru viteza mare a apei și este locuit de un număr mare de crocodili. Mai devreme, un pui de elefant a fost salvat de niște localnici, drept urmare a apelor rapide.