Sfinxul din Bucegi protejat împotriva posibilelor vandalizări sau escaladări

sursa foto: campania civică #BunSimțTuristic

Duminică, 20 octombrie, în cadul campaniei civice „Bun-Simț Turistic”, Sfinxul din Bucegi a fost înconjurat de un gard de protecție împotriva acțiunilor iresponsabile ale turiștilor care aleg să se cațăre pe acest obiectiv natural, dar și pentru a  preîntâmpina eventualele accidente care ar putea să apara în urma escaladării Sfinxului.

În semn de respect pentru acest simbol al Romaniei: Sfinxul din Bucegi, la acest eveniment au participat și membrii trupei Zdob si Zdub care s-au alăturat și susțin indeaproape campania civică Bun-Simț Turistic. Membrii trupei au transmis un apel la bun-simț si i-au incântat pe cei prezenți cu un miniconcert chiar la baza Sfinxului.

sursa foto: campania civică #BunSimțTuristic

Acțiunea de duminică, 20 octombrie,  face  parte dintr-o serie de evenimente și acțiuni  viitoare care au ca scop transmiterea către public a unui apel coerent la bun-simț și comportament responsabil în natură. În  acest moment, inițiatorii campaniei sunt la etapa  identificării problemelor din teren pentru a putea elabora un plan de acțiune unitar pentru toate parcurile naturale și orașele turistice din România.

sursa foto: campania civică #BunSimțTuristic

Vă reamintim că Bun-Simț Turistic este o campanie-apel la bun-simt și comportament responsabil fata de natură care își propune o aliantă de bun-simț intre societatea civilă, instituțiile Statului, persoane publice, artisti și vedete care militează împreună pentru o natură curată. Prin mesaje educative lansate prin intermediul media precum și printr-o serie de acțiuni concrete care au ca scop conștientizarea populației de a avea un comportament adecvat față de comorile naturale ale țării noastre.