Medicii din Australia recunosc schimbările climatice ca o urgență de sănătate publică

Asociația medicală australiană (AMA) a recunoscut schimbările climatice la nivel mondial drept o „urgență pentru sănătate”. Conform declarației organizației, dovezile pentru schimbările climatice sunt irefutabile și sugerează că numărul victimelor încălzirii globale va crește în viitor.

„Consiliul Federal al Asociației Medicale recunoaște schimbările climatice ca o urgență de sănătate publică, dovezi științifice clare care indică consecințe grave pentru … întreaga umanitate acum și în viitor”, a declarat asociația într-un comunicat.
În timpul unui discurs în Canberra, șeful Consiliului AMA, Dr. Tony Bartoni, a subliniat că „schimbările climatice sunt reale și foarte curând vom vedea consecințele cele mai grave asupra sănătății populației din întreaga lume, inclusiv în Australia și în țările din regiunea Pacificului”. Acesta, a spus el, a determinat asociația să se alăture mai multor organizații medicale internaționale, precum Asociația Medicală Americană (AMA) și Asociația Medicală Britanică (BMA) și să recunoască încălzirea globală ca o urgență care amenință sănătatea oamenilor.
Potrivit lui Bartoni, AMA nu poate decât să accepte date științifice irefutabile privind schimbarea climatului planetei și impactul acestor schimbări asupra sănătății și bunăstării umane. „Acest lucru va duce cu siguranță la o creștere a efectelor dăunătoare ale încălzirii globale, cum ar fi o creștere a bolilor cauzate și cauzate de încălzire. Va fi, de asemenea, o lovitură pentru securitatea alimentară datorită producției agricole reduse. Nu există nici o îndoială că schimbările climatice sunt extreme situația de sănătate „, a declarat șeful consiliului.
În concluzie, Asociația medicală australiană a solicitat guvernului să ia o serie de măsuri pentru a opri încălzirea globală, reduce emisiile de gaze cu efect de seră și începe tranziția către surse de energie regenerabilă.
Unii oameni de afaceri australieni au fost de acord cu medicii continentului. Gigantul tehnologic din Atlassian, s-a alăturat marți unei coaliții formate din 20 de organizații locale care și-au îndemnat angajații să participe la evenimentele globale de mediu programate pentru 20 septembrie. În această zi, este de așteptat ca milioane de oameni să renunțe la locul de muncă și să se alăture marșului împotriva schimbărilor climatice, care va avea loc în întreaga lume. Prin decizia co-fondatorului și CEO-ului lui Atlassian, Mike Cannon-Brooks, toți cei 3.500 de angajați ai săi pot participa la marș în loc să lucreze la birou pentru a atrage atenția guvernului australian asupra nevoii urgente de a combate încălzirea globală.
Este planificat ca în unele orașe australiene să fie organizate peste 70 de campanii de mediu, la care aproximativ un milion de oameni vor să participe.