Om de afaceri american pozează cu mândrie lângă elefanți uciși de el în Africa

Partenerul TopGen Energy, Mike Jines, un om de afaceri înstărit din Georgia, SUA a primit reacții virulente și chiar amenințări cu moartea, pentru că a pozat cu doi elefanți tineri pe care i-a ucis fără milă în timpul unei călătorii de vânătoare în Africa, împreună cu vânătorul profesionist Max Delezenne, în octombrie 2018. Cu armele pe umăr, cei doi vânători pot fi văzuți zâmbind cu mândrie, în timp ce animalele moarte zăceau fără viață la pământ.

Sursa foto: www.meaww.com

Fotografiile groaznice au devenit virale, după ce au fost încărcate pe Facebook de către un utilizator, acest lucru afectând afacerile lui Jines, care afirmă că animalele au fost ucise într-o zonă de safari desemnată, în conformitate cu legislația de vânătoare din Zimbabwe și SUA: „Cei doi elefanți din fotografii au fost împușcați în  scop de autoapărare, iar ambii elefanți erau maturi și nu tineri. ”

Deși susține că omorurile sunt calificate ca autoapărare, profilul de vânătoare online al lui Jines scrie: „Mike a vânat pe scară largă în toată Africa și a împușcat mai multe specii, din fiecare din cele șapte mari, cu excepția rinocerului. Pasiunea lui este vânatul de elefant bazată pe o vânătoare clasică cu urmărire și folosește o pușcă dublă. „