„Amenințarea climatică” va lăsa veganii fără desertul îndrăgit

Unul dintre cele mai populare deserturi din lume – înghețata vegană – poate dispărea de pe piață. Acest lucru se datorează problemelor cu furnizarea ingredientului principal al desertului – laptele de cocos. Acest lucru a determinat producătorii să înceapă să experimenteze și să caute produse alternative, relatează Bloomberg.

Sursa foto:http://rawveganjoy.ro

Cert este că cele mai multe nuci sunt furnizate de la fermele din sud-estul Asiei. Recolta a fost amenințată cu dispariția: furtunile puternice provocate de schimbările climatice se produc din ce în ce mai mult în regiune. Conform estimărilor oamenilor de știință de la Divizia de Cercetare a Uraganelor din SUA (o diviziune a Laboratorului Oceanografic și Meteorologic din Atlantic) din Miami, au fost înregistrate 29 de furtuni tropicale în 2018 în nord-estul Oceanului Pacific, cu o medie anuală de 26.

„Vom sprijini în continuare fermierii de nucă de cocos”, a asigurat șeful Coconut Bliss, Kim Gibson Clark, și a ajuns la concluzia că „amenințarea climatică atârna asupra regiunii”. Compania primește nucă de nucă de cocos din Thailanda și Filipine, apoi vinde produsele în Statele Unite și Canada. Laptele de cocos reprezintă baza tuturor produselor companiei. Pentru a evita posibilele probleme, Coconut Bliss a început să caute produse pe bază de plante alternative. Potrivit Gibson Clark, în anii următori, înghețata vegană va fi produsă într-un ambalaj unde va lipsi termenul „nucă de cocos”.

Înghețata fără lapte devine din ce în ce mai populară, se prevede că până în anul 2024 piața globală  va obține un miliard de dolari (față de 400 de milioane de dolari în 2017), încheie Bloomberg