Air France va înceta să utilizeze vesela din plastic de unică folosință până la sfârșitul anului 2019

Compania aeriană franceză Air France a anunțat că nu mai folosește mai mult de 200 de milioane de produse din plastic de unică folosință pentru zborurile sale până la sfârșitul anului 2019. Acest lucru este declarat într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al companiei aeriene.

Sursa foto: http://aerolatinnews.com/

„Până la sfârșitul anului 2019, Air France va elimina 210 de milioane de articole din plastic de unică folosință, fiind înlocuite cu alternative mai ecologice”, se arată în document. În special, se indică faptul că 100 de milioane de pahare din plastic vor fi înlocuite cu cele din hârtie, 85 de milioane de tacâmuri din plastic vor fi înlocuite cu obiecte din materiale biodegradabile, iar în loc de 25 de milioane de bețișoare din plastic, omologii lor din lemn vor fi utilizați pentru amestecarea cafelei sau ceaiului.

Astfel de inovații, așa cum sa subliniat în compania aeriană, vor duce la distrugerea a mai mult de 1,3 mii tone de plastic. „În plus, începând din 2015, compania aeriană a încetat să mai folosească pungile de plastic la bordul aeronavelor, ceea ce a dus la o reducere cu 1,3 milioane de articole din material plastic”, se spune în comunicat.

Anterior, Parlamentul European a aprobat raportul „Cu privire la reducerea impactului asupra mediului al obiectelor din plastic”, care interzice producția și vânzarea paharelor din plastic din anul 2021. De asemenea, PE consideră că este necesar să se ia măsuri pentru reducerea poluării mediului cu filtre de țigări, sticle de plastic și alte ambalaje care nu se descompun în natură timp de mai multe decenii. Tacâmurile din plastic de unică folosință, tampoane din bumbac, șervețele sanitare, paie pentru băut vor fi de asemenea interzise.