La Înălțime cu CALM 16.02.2019

CALM INTERNAȚIONAL: MAI MULTĂ ATENȚIE PENTRU APL, MAI MULTE PROGRAME ȘI FINANȚĂRI CU ACCES DIRECT PENTRU COMUNITĂȚILE LOCALE!
Unele aspecte ale activității CALM pe plan extern vor fi abordate sâmbătă, 16 februarie, în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM”, la postul de radio „Eco FM”. Congresul Autorităților Locale din Moldova a participat săptămâna trecută la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor (COR). CALM a avut întrevederi cu președintele COR Karl-Heinz Lambertz, cu secretarul general al Consiliului Municipalităților și Regiunilor europene Frédéric Vallier, dar și cu alți oficiali europeni. Impresionantă a fost susținerea CALM de către reprezentanții structurilor asociative ale primarilor din România. Despre rezultatele acestei vizite stăm de vorbă cu Mariana Gâju, prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România, primar al comunei Cumpăna, județul Constanța; Adrian Teban, vicepreședinte al Asociației Orașelor din România, primar al orașului Cugir, județul Alba-Iulia și Alexandru Osadci, coordonator de programe în cadrul CALM. Despre concluziile reuniunii din Belgrad a Comitetului de Monitorizare al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei unde a participat și un grup al CALM aflăm de la directorul executiv Viorel Furdui. Peste 500 de primari din România și Republica Moldova se vor întruni în cadrul adunării generale a Asociației Comunelor din România. Vorbim despre relațiile dintre cele două asociații cu Gheorghe Grigoraș, primar al comunei Ciuciuleni, Hâncești. De la expertul juridic Viorel Pîrvan vom afla care sunt concluziile celor două rapoarte de monitorizare a dosarelor penale în privința aleșilor locali realizate de către CALM și IDIS, iar Elena Savițchi, primar de Borogani, Leova ne va explica de ce extrem de importantă consultanța reprezentanților APL de către CALM.
Ascultați emisiunea „La înălțime cu CALM”:
Partea 1

Partea 2

Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM” și vă invităm să ne ascultați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00 și până la ora 12.00, la Eco FM, pe frecvențele 97,6 MHz – Fălești, 100,2 MHz – Sângerei, 104,4 MHz – Anenii Noi, 98.5MHz – Ștefan Vodă sau online pe site-ul ecofm.md