Savanții bat alarma: 80% din peștele Amazonului conține urme de plastic.

Ultimile cercetări au stabilit că în peștele din râul Amazon din America de Sud, se găsesc urme de contaminare cu materiale plastice și alte deșeuri periculoase, care sunt permanent eliberate în mediul înconjurător.

Sursa imagine: http://colombia.su

Un grup de oameni de știință britanici au analizat 172 de pești din 16 specii care trăiesc în râul Sina, afluent al Amazonului și se caracterizează printr-o mare biodiversitate. Ca rezultat, sa constatat că 13 din speciile respective au consumat plastic. Potrivit cercetătorilor, peștii cred că particulele de plastic sunt semințe de flori sau pot consuma alimente deja contaminate.

„Este îngrijorător să constatăm că resturile de plastic sunt absorbite de 80% din peștele cu care se alimentează majoritatea populației locale. Acest tip de poluare reprezintă o adevărată amenințare pentru întreaga lume „, a declarat dr. Marcelo Andrade de la Universitatea Federală din Para, Brazilia.

Oamenii de știință afirmă că situația alarmantă a ecologiei Amazonului are un impact negativ nu numai asupra vieții marine, ci și asupra păsărilor.