De obicei multe specii de păsări se hrănesc cu pește, dar uneori se întâmplă invers.

De obicei multe specii de păsări se hrănesc cu pește, dar uneori se întâmplă invers.

Caranxul gigant (Caranx ignobilis) care trăiește în zona insulelor Seychelles capturează foarte eficient păsările sărind din apă, proces filmat de către operatorii de la BBC Natural History.
Caranxul gigant este cel mai mare reprezentant al familiei de stavrid negru și principalul prădător din ecosistemul de recif de corali. Cel mai mare reprezentant poate ajunge la mai mult de un metru și jumătate (170 cm) și cântărește sub 80 de kilograme. Gigantul se hrănește cu pești, moluște și crustacee, iar în stomacul unor exemplare mari au fost găsite rămășițe de broaște țestoase și delfini.

Dispunând de aceste imagini rare, oamenii de știință au reușit cu drepturi depline să includă păsările în dieta prădătorului. De asemenea, s-au aflat detalii noi despre tactica vânătorii: în acest caz, caranxul a format un grup, ceea ce sporește șansele de a câștiga. Comentând imaginile filmate, celebrul prezentator britanic de televiziune și naturalistul Sir David Attenborough a declarat: „Este uimitor cum creierul acestui pește este capabil să calculeze viteza, înălțimea zborului și traiectoria păsării”.